Românii de la Padbol, vicecampioni la Turneul European din Portugalia!

0

După France Open şi Romanian Open, în Lisabona s-a desfășurat cea de a treia de a treia ediție a Turneului European de Padbol din Portugalia.

La startul turneului sau prezentat 20 de echipe din Portugalia, Spania, Belgia, Franța şi România, care a participat şi ea cu două echipe. Din Bucureşti a performat în Portugalia echipa formată din Rafael Vasile şi Cristian Vasile (tată-fiu), Rafael având experiența competițiilor internaționale (World Cup Uruguay 2016, Euro Cup 2017 România, France Open 2019 şi Romanian Open 2019).

Deasemenea, România a fost reprezentată şi de echipa Laurențiu Dinuică şi Victoraş Popescu de la clubul Flux Arena Craiova,  (participantă și la Romanian Open 2019), echipa susținută financiar de compania Electro-Flux Craiova. Ambele echipe au avut o prestație deosebită, însa marele succes a fost al bucureştenilor, care după 6 meciuri câştigate în grupe, sferturi şi semifinale, au jucat finala mare contra campionilor mondiali şi europeni, Juan Alberto Ramon şi Miguel Angel Barcelo.

O finală deosebită, cu mari emoții, în care jucătorii Asociației Române de Padbol au adus aplauzele publicului! Echipa “mondialilor” însă, cu mai multă experiență, a caştigat finala, echipei noastre atribuindu-se pentru prima oară titlul de vicecampioană europeană.

Turneul European de Padbol aduce împreună cei mai valoroşi jucători de padbol, este un turneu care creşte vizibil cu fiecare nouą ediție,  fiind deschis atât pentru echipe legitimate la cluburi europene, dar şi pentru echipe independente, sprijinite financiar de diferiți sponsori. Am avut un parcurs excelent în Portugalia, felicit echipele participante şi mulțumesc celor care au făcut posibilă aceastā deplasare. Umătoarea ediție va avea loc pe 7-8 decembrie în Belgia, unde România va participa cu echipe selecționate în urma unor competiții de calificare. Tot atunci vom anunța şi datele turneelor anului 2020, pentru organizarea carora işi vor putea depune candidatura acele cluburi ce îndeplinesc condițiiile de organizare“, declară Elisabeta Gherghişan, Presedintele Asociației Române de Padbol.

În prezent există deja terenuri de Padbol in Bucuresti (Lia Manoliu şi Offside Arena), Mogoşoaia, Giurgiu, Craiova, Bârlad, Galați, Gura Humorului, Sighişoara, Cugir, Bistrița, doua cluburi în Baia Mare, precum şi la Academia Gheorghe Hagì.

Mai multe detalii despre spectaculosul sport şi despre evoluția acestuia pe www.padbol.ro şi Facebook Padbol România.

***

Finala turneului european din Portugalia poate fii vizionată aici:

Final: Juanal/Miguel Barceló vs Rafael Vasile/Cristian Vasile

Publicată de European Padbol Tour pe Duminică, 20 octombrie 2019

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here