Acțiune a polițiștilor din cadrul IPJ Vâlcea în weekend

0

Polițiștii vâlceni au acționat în weekend în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică si a reducerii numărului şi a consecinţelor accidentelor rutiere grave. 

Cu această ocazie polițiștii vâlceni au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor de circulație rutieră, au reținut 19 permise de conducere și au constatat 4 infracțiuni rutiere.

***

Polițiștii Serviciului Rutier  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Budești, au depistat în doar 5 minute, doi conducători auto sub influența băuturilor alcoolice.

Primul, un bărbat de 48 de ani, din comună, a fost oprit în timp ce conducea o autoutilitară, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezulat o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.

Al doilea, un bărbat de 31 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, a fost oprit în timp ce conducea un autoturism și fiind testat cu aparatul etilotest i-a rezultat o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicască în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here