Start spre EuroBasket 2021!

0

Baschetbalistele de la naționala României sunt hotărâte să înceapă cu o victorie campania de calificare la Campionatul European. Drumul spre EuroBasket 2021 începe la Timișoara, pe 14 noiembrie 2019, în meciul împotriva reprezentativei Danemarcei

Căpitanul României, Gabriela Mărginean, una dintre cele mai experimentate jucătoare ale naționalei, și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă la finalul campaniei de calificare la EuroBasket 2021. În vârstă de 32 de ani, Mărginean activează la națională de aproape 20 de ani.

E o campanie puțin tristă, e ultima campanie a mea pentru lotul național, sper să reușim o calificare, în ultimul ceas al carierei mele. Ar fi o realizare imensă și o bucurie să termin cu un așa succes. Cu Danemarca n-am mai jucat până acum, nu știm prea multe despre ele, dar să sperăm că vom reuși o victorie. Primul meci e important, mai ales când e acasă și poți să începi cu o victorie” – Gabriela Mărginean, componentă a naționalei de baschet a României.

Optimism pe banca tehnică

Romania atacă EuroBasket 2021 cu un nou antrenor principal. Turcul Ayhan Avci se află în fața primului meci oficial pe banca tehnică a naționalei și este convins că acvilele se vor califica la turneul final.

România face parte din grupa D a preliminariilor Campionatului European, alături de reprezentativele Italiei și Cehiei. Primele două echipe din grupă vor obține calificarea la competiția ce va avea loc în Franța și Spania. Ultima participare a naționalei feminine de baschet la Campionatul European datează din 2015, când România a găzduit două grupe din prima fază a competiției.

Avem o grupă puternică, dar ne vom califica. Sunt sigur că vom ajunge la Campionatul European, am încredere în jucătoarele mele. Trebuie să câștigăm meciul dar îmi doresc să jucam și bine. Ne-am pregătit intens și se va vedea asta în meci. Sunt foarte entuziasmat, sper să vina mulți fani și să facă o atmosferă frumoasă.” – Ayhan Avci, selecționer echipa națională de baschet a României.

Programul meciurilor din preliminariile EuroBasket 2021:

14.11.2019   România – Danemarca

17.11.2019   Cehia – România

12.11.2020   România – Italia

15.11.2020   Danemarca – România

04.02.2021     România – Cehia

07.02.2020     Italia – România

Biletele s-au pus în vânzare

Cel mai important meci al ”tricolorelor, cel de debut în preliminariile Euro 2021, cu Danemarca, se va disputa la 14 noiembrie, de la ora 18, în Sala “Constantin Jude” din Timișoara. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate online accesând link-ul https://www.bilete.ro/fiba-women-s-eurobasket-qualifiers/romania-danemarca-14-nov-2019/.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here