Teatrul Anton Pann: ”Crăciunul Președintelui” la Teatrul Metropolis din București

0

Luni și marți, 25 și 26 noiembrie 2019, de la ora 19.00, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea va prezenta în Sala „Gloria” a Teatrului Metropolis din București, spectacolul ”Crăciunul Președintelui” regia Chris Simion Mercurian. Vestea că este un spectacol foarte bun și că ajunge și la București  a făcut ca în câteva ore de când s-au pus în vânzare biletele să fie vândute, așa că cei de la Teatrul Metropolis au mai pus o reprezentație în data de 21 decembrie.

Încă de la premieră, eveniment care a avut loc în zilele de 17 și 18 mai 2019 pe scena Teatrului Anton Pann, chiar în prezența autorului, a lui Pascal Bruckner, spectacolul ”Crăciunul Președintelui” s-a bucurat de succes, de apreciere criticii de specialitate și a publicului, fiind răsplătit cu numeroase aplauze. Iată ce spunea scriitorul Dinu Săraru despre acest spectacol într-un articol apărut în „Adevărul” din 2 iunie 2019:

Emoționat sincer de spectacol, Pascal  Bruckner s-a  declarat, în dialogul cu mine, emoționat și de căldura primirii spectacolului de către public, de căldura aplauzelor acestui public râmnicean și, astfel, mi-a adus și mie aminte să-i spun că Râmnicul a fost declarat de către unul dintre cei mai mari creatori ai scenei românești, Sică Alexandrescu, cel mai bun public de teatru din provincie încă din perioada cuprinsă între cele două războaie mondiale.

Am mai vorbit și despre trupă, tânără și devotată, și despre interpretul rolului principal, Tavi Costin. Experiența pe care o am, de peste 60 de ani în teatru, în ipostaza de cronicar de teatru trei decenii și de director de teatru, inclusiv de Teatru Național, mă îndreptățește, cred, să spun că prezența în spectacol a lui Tavi Costin și virtuțile darului său actoricesc m-au făcut să mă gândesc la acei actori care, la vârsta lui, au spuzit fericit scena românească, la Mircea Albulescu, la Moraru, la Horațiu Mălăele… De multă vreme, recunosc, n-am mai întâlnit, în jurul vârstei de 30 de ani, un actor cu un talent atât de bogat în promisiuni”.

Da, la Teatrul Anton Pann sunt niște actori minunați. Ei își pun toată măiestria pentru ca spectacolele în care joacă să fie bune, căutate și apreciate. Actorii din acest spectacol sunt: Președintele: TAVI COSTIN; Majordomul președintelui: MARIAN RÎLEA / ALEXANDRU BETERINGHE; Frizerul președintelui: ANDREI CĂTĂLIN; Soția frizerului: DENISSE MOISE; Miniștrii: Vladimir Purdel. Regia tehnică, Vasile Marinoiu. În continuare aducem în atenție și pe cei care alături de regizor au dat strălucire acestui spectacol: Decor, MIRELA TRĂISTARU; Costume, IOLANDA MUTU JR; Coregrafie, IOANA MARCHIDAN; Ilustrație muzicală: CHRIS SIMION-MERCURIAN; Regia: CHRIS SIMION-MERCURIAN.

La doar o zi, pe 25 noiembrie 2019, după ce se vor  întoarce de la cele două festivaluri la care participă, New Wave Theater Festival de la Reșița și Festivalul de Comedie de la Caracal, cu forte noi se vor îndrepta spre capitală, spre Teatrul Metropolis, ca să le arate bucureștenilor și acest spectacol marca Teatrul Anton Pann. Pentru vâlceni, pentru cei care nu au văzut acest spectacol, îi informăm că în data de 14 decembrie se va juca din nou pe scena Teatrului Anton Pann, dar,  deja peste jumătate din locuri s-au vândut. Încheiem articolul nostru prin a le dori succes, spunându-le că suntem mândri de activitatea lor. Felicitări!

Daniela Ștefănescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here