PLUS Dolj a început procesul de selecție al candidaților interni pentru alegerile locale din 2020

0

Partidul Libertate Unitate și Solidaritate Filiala Dolj a început luni, 15 noiembrie 2019, procesul de selecție al candidaților interni pentru alegerile locale din 2020, după un calendar bine stabilit și o procedură transparentă. În faza actuală are loc depunerea candidaturilor din partea membrilor, termenul limită fiind 8 decembrie 2019.

Această etapă va fi urmată de verificarea dosarelor candidaților întâi de către o comisie formată din membri ai Biroului Județean și coordonatori de Comunități Locale, iar apoi de Comisia Județeană de Integritate și Arbitraj a Filialei Dolj.

Publicarea candidaturilor validate va avea loc pe data de 8 ianuarie 2020, urmând ca pe data de 9 ianuarie să înceapă propriu-zis campania internă pentru alegerea candidaților din partea PLUS Dolj.

Alegerea finală va cuprinde două etape: votul membrilor și o evaluare din partea Biroului Filalei Județene pe baza unor criterii la care au contribuit atât membrii Consiliului Național PLUS, cât și membrii PLUS Dolj – criterii a căror pondere a fost stabilită prin vot, în cadrul Biroului Județean. Menționăm că votul membrilor reprezintă 51% din scorul final al candidaților.

După ce procedura internă prezentată se va încheia, PLUS Dolj va anunța public candidații interni aleși, urmând ca aceștia să intre în procedura de selecție comună cu USR, în cadrul alianței politice existente.

Gabriel Păunică
Președintele Filialei Județene
PLUS Dolj

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here