Repere în plenul Parlamentului European: Comisia von der Leyen, bugetul pentru 2020 și COP25

0

Deputații europeni au susținut Comisia Ursulei von der Leyen, care își va prelua îndatoririle la 1 decembrie. Parlamentul European a aprobat bugetul pentru 2020 și a stabilit un obiectiv al Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor până în 2050.

461 de europarlamentari au sprijinit echipa de comisari a Ursulei von der Leyen, după ce aceasta și-a prezentat programul și obiectivele. Noua Comisie își va prelua îndatoririle la 1 decembrie.

Deputații europeni au adoptat două proiecte de rezoluție prin care se solicită UE emisii zero-net de CO2 până în 2050, asigurând poziția UE ca lider mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice. COP25 de anul acesta începe la Madrid pe 2 decembrie.

Parlamentul European a aprobat bugetul pentru 2020 după ce a obținut o suplimentare de 850 de milioane de euro pentru combaterea schimbărilor climatice, inovație și tineret.

Oleg Sentsov a venit în Parlament pentru a accepta Premiul Saharov 2018 după eliberarea sa recentă dintr-o închisoare rusă. Cineastul ucrainean continuă să lupte pentru eliberarea a 314 ucraineni încă închiși în Rusia.

Filmul Teonei Mitevska „Dumnezeu există și numele lui este Petrunija” a câștigat a 13-a ediție a Premiului LUX Film al Parlamentului.

sursa: Multimedia Centre / Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here