Olt: Peste 800 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști în primele zile din 2020

0

În primele zile ale anului 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au intervenit la 792 de evenimente, dintre care 514 fiind sesizate prin serviciul 112.

În urma intervențiilor, au fost aplicate 807 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 222.872 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 49 de permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Joi, 2 ianuarie 2020, la ora 17.05, pe strada Mânăstirii, din municipiul Slatina, a fost  depistat un bărbat, de 28 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism ce figura radiat din circulaţie, iar plăcuţele cu respectivul număr de înmatriculare fiind atribuite  unui alt autoturism.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sâmbătă, 4 ianuarie 2020, la ora 12.05, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Urzica, a fost depistat pe Drumul Județean 544, pe raza localității, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Luni, 6 ianuarie 2020, la ora 1710, un minor, în vârstă de 15 ani, a fost depistat pe bulevardul Nicolae Titulescu, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de către un bărbat de 35 ani, din orașul Corabia, deși acesta cunoștea faptul că minorul nu posedă permis de conducere.

Oamenii legii au întocmit acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea de către o persoană a unui autoturism către o persoană care nu deține permis de conducere.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here