Asociația Scout Society din Târgu Jiu învață adulții să folosească instrumentele digitale

0

Dezvoltarea adulților din punct de vedere digital a devenit o necesitate în ultima perioadă, iar o dată cu venirea pandemiei, acest aspect a fost amplificat.

Din acest motiv am conceput acest proiect de solidaritate, dar și din dorința de a ajuta rudele, cunoștințele și alți adulți din comunitatea locală să folosească calculatorul,  telefonul și alte resurse electronice pentru a comunica mai ușor și a se informa din surse sigure. Mai mult ca atât, în perioada pandemiei mulți adulți au rămas fără locuri de muncă, alții au trebuit să  se orienteze către alte domenii din cauza că nu stăpânesc noile tehnologii.

Astfel, pe parcursul a nouă luni vom organiza activități, atât fizice cât și online în care adulții vor fi implicați în diferite activități de digitalizare. Vom crea o comunitate online unde adulții vor putea să se ajute între ei dar și să primească sfaturi și recomandări de la echipa de proiect și voluntari. Ca finalitate, ne dorim să contribuim și la creșterea șanselor adulților de a se încadra în câmpul muncii.

În acest sens, așteptăm să ne contactați până pe 20 aprilie 2022 pe adresa de email corina.lebedinscaia@scoutsociety.ro sau la numărul de telefon 0726419489 pentru a vă putea include în cadrul activităților pe care le vom organiza. Persoana de contact: Corina Lebedinscaia. În total vor fi selectați un număr de 40 de adulți.

Așadar, activitățile vor fi organizate în fiecare lună (atât fizic cât și online) și vor fi orientate către instruirea adulților din punct de vedere digital. Ne vom axa pe următoarele aspecte:

  • Utilizarea în general al unui calculator, telefon;
  • Scrierea unui document în word, folosirea Excel-ului;
  • Familiarizarea cu platformele/instrumentele de comunicare la distanță și rețele de socializare precum whatsapp, messenger, facebook, instagram, zoom, meet, skype, etc.
  • Efectuarea unei plăți online;
  • Utilizarea mail-ului;
  • Navigarea pe platformele specializate pentru gasirea unui loc de muncă;
  • Scrierea unui CV, a unei scrisori de intenție, prezentarea la un interviu;
  • Crearea prezentărilor în powerpoint, activități în canva;
  • Alte activități în mediul online în funcție de nevoi.

Comunitatea în care vă invităm să vă alăturați este: https://www.facebook.com/groups/382554097028781

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Corpului European de Solidaritate și se derulează în perioada 14 martie 2022 – 13 martie 2023.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here