PSD susține introducerea unui salariu minim european reprezentând 60% din media salarială ale statelor din UE

0
Marcel Ciolac, a semnat în numele PSD petiția inițiată de PES activists România pentru un salariu minim european

Prezent sâmbătă, 18 ianuarie 2020, la Forumul Național PES activists România, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a semnat în numele Partidului Social Democrat petiția inițiată de PES activists România pentru un salariu minim european. Acesta a declarat că Partidul Social Democrat va sprijini această campanie și că toți europarlamentarii PSD vor sprijini acest proiect social-democrat prin acțiuni concrete în Parlamentul European.

Campania pentru un salariu minim european este o campanie pentru oportunități egale la nivelul Uniunii Europene. Ne dorim mai multă Europă, dar o Europă socială”, a precizat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Este important ca Europa să devină mai socială, nu doar să apere interesele marilor corporații multinaționale, ci să apere și interesele cetățenilor”, a completat Marije Laffeber, secretarul general adjunct al Partidului Socialiștilor Europeni.

Ca o încununare a eforturilor stângii europene din ultimele două decenii, noua Comisie Europeană s-a angajat în faţa Parlamentului European să introducă salariul minim la nivelul Uniunii Europene. Din păcate, dreapta acţionează, în continuare, strict în defavoarea acestui deziderat. Introducerea unui salariu minim european ar limita exodul social şi ar crea oportunități egale la nivel european“, a declarat coordonatorul național PES Activists România, Victor Negrescu, inițiatorul apelului lansat de cei 300 de activişti.

Obiectivul salariului minim european reprezintă o veche inițiativă a PES, care a propus ca fiecare stat membru al Uniunii Europene să aibă un salariu minim echivalent cu 60% din salariul său mediu. Adoptarea unei ținte comune este susținută și de Confederația Europeană a Sindicatelor. Mai mult, studiile arată că majorarea salariilor minime contribuie la creșterea productivității muncii la nivelul întregii economii.

În cei trei ani de guvernare, prin combinarea măsurilor de stimulare economică cu măsurile sociale, PSD a crescut susținut salariile și pensiile, aproape atingându-și obiectivul, cu un procent de 41,4%, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here