În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină la 18 situaţii de urgență

0
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 57 de misiuni

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 18 situaţii de urgență, 15 dintre acestea fiind intervenții ale echipajelor SMURD. Paramedicii au intervenit pentru: trei traumatisme, 11 afecțiuni medicale și o persoană găsită în stop cardiac, un bărbat de 68 ani din comuna Frâncești, găsit fără semne vitale. Pentru salvarea acestuia, s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, nu au avut nici un rezultat.

În cazul celorlalte persoane, după acordarea primului ajutor calificat, au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, pentru îngrijiri suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri au acționat în data de 20 ianuarie 2020, la ora 12.17, în localitatea Drăgășani, pe strada Digului pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4,5 ha.

În data de 21 ianuarie 2020, la ora 05.42, au intervenit în localitatea Stoenești, pentru stingerea unui incendiu la o acoperișul unei case. Până la stingerea flăcărilor, a ars acoperișul construit din lemn pe o suprafață de aproximativ cinci mp.

Un alt incendiu s-a produs în această dimineață în comuna Slătioara în jurul orei 12.15. Aici a ars acoperișul casei pe 10 mp. incendiul fiind stins, înainte ca incendiul să se propage la întregul imobil. Cercetările preliminare efectuare la fața arată că flăcările s-ar fi declanșat de la coșul pentru evacuarea fumului rămas necurățat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, recomandăm respectarea următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului;
  • La trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator. Porţiunea care traversează podul clădirii până la străpungerea acoperişului va avea feţele tencuite şi văruite. Izolaţiile termice (incombustibile) trebuie să reducă temperatura, pe partea exterioară a coşului, sub 50 de grade C.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here