Angajarea răspunderii Guvernului pe legea din domeniul transportului de persoane, NECONSTITUŢIONALĂ… urmează DEMISIA?

0

Cine răspunde pentru MINCIUNI… “într-o Românie normală”?

În mod firesc, prin decizia Curţii Constituționale a României se dovedeşte cu certitudine că angajarea răspunderii Guvernului pe legea transportului de persoane a fost o “manevră” NECONSTITUŢIONALĂ.

Federaţia Operatorilor Români de Transport a demontat public, cu argumente clare,  toate minciunile utilizate de Guvern în comunicarea publică, cu privire la acest subiect fără insă să reușească să determine PNL să renunțe la o acţiune total falsă.

Cea mai gravă dintre minciuni, componentă esenţială a campaniei de dezinformare condusă de doamna Ţurcan, se referă la necesitatea anularii prevederilor OUG 51 pentru asigurarea transportului elevilor.

Contrar celor prezentate în urmă cu aproximativ două luni, de şefii partidului aflat la Guvernare, în data de 17.10.2020, Ministerul Educaţiei, în urma unei întâlnirii cu reprezentanţii elevilor, la care reprezentanţii transportatorilor NU AU FOST INVITAŢI pentru consultări, emite un comunicat de presă în care subliniază că: “Pe termen scurt, pentru a debloca situația decontării transportului elevilor, este necesară emiterea unei Ordonanțe de Urgență pentru a pune în concordanță legislația cu decizia Curții Constituționale a României, care a statuat că decontarea pe bază de abonament este neconstituțională, deoarece creează o diferență de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

Ulterior, în termen de 30 de zile, se va elabora o Hotărâre de Guvern care să abroge HG 863/2016 pentru aprobarea metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport și să prevadă noi tarife maximale.

Aşadar, aşa cum am arătat în comunicarea publică, încercarea de anulare a prevederilor OUG 51 a fost o mişcare politică strict electorala menită să permită „baronilor” PNL, să îngraşe, cu finanţare din bugetul public, societăţi de transport aflate în subordine, ce au contractate servicii publice în domeniu, societăţi de transport ce lucrează cu un cost operaţional de trei ori mai mare în unele cazuri, decât firmele private.

F.O.R.T. solicită public reprezentanţilor Guvernului ce au utilizat “toate armele din dotare” pentru a dezinforma opinia publică, să îşi prezinte demisia cu atât mai mult cu cât, preocuparea Ministrului Transporturilor în raport cu gravele probleme din sectorul de transport rutier mărfuri şi pasageri este, aşa cum era de aşteptat, EGALĂ CU ZERO”.

Orice măsură legislativă ce vizează domeniul Transporturilor luată fără consultarea cu cei obligaţi să o respecte, nu denotă altceva, decât sfidare totală a principiilor dialogului social, predictibilităţii şi transparentei decizionale, iar FORT cu ajutorul forțelor politice parlamentare, tratează cu vehemență astfel de abordări.

AUGUSTIN HAGIU
Președinte F.O.R.T.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here