Vâlcea: Tânăr de 16 ani, reținut după ce a făcut scandal într-un bar și a lovit un polițist

0
Foto: ARHIVĂ

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au dispus, la data de 16 februarie 2020, reţinerea unui tânăr de 16 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi  distrugere, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de luni, 17 februarie 2020, acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Horezu cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform probatoriului administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, duminică, 16 februarie 2020, în jurul orelor 02.00, un echipaj de ordine publică din cadrul Poliţiei orașului Horezu a fost anunţat la 112, cu privire la faptul că,  suspectul C.I.A., în vârstă de 16 ani, pe fondul unui conflict spontan cu o altă persoană de sex masculin, a distrus mai multe bunuri într-un local de pe raza orașului Horezu, fapt pentru care, persoanele aflate în acel local s-au speriat şi au fugit din local. Echipajul de ordine publică ajuns la faţa locului și observând comportamentul agresiv verbal şi fizic al suspectului,  a procedat la încătuşarea acestuia.

În timpul manevrelor de imobilizare, după ce un agent de poliţie a reușit aplicarea unei cătușe pe mâna stângă a suspectului, în sprijinul acestuia din urmă au intervenit alte persoane (rude, respectiv prieteni ai suspectului) care au cerut organelor de poliție să îl lase în pace pe acesta. Suspectul C.I.A., profitând de situaţia creată a reușit sa se elibereze, şi în încercarea de a scăpa, a lovit, cu cătușa, în zona capului, pe agentul de poliţie M.S.A., reuşind să părăsească locul comiterii faptei.

În aceeaşi noapte, în jurul orelor 03.30, suspectul a fost identificat la domiciliul său şi condus la sediul Poliţiei orașului Horezu, iar apoi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, în vederea efectuării cercetărilor pentru faptele săvârşite, potrivit competenţei.

În aceleaşi împrejurări, agentul de politie M.S.A. a fost examinat  medical, constatându-se că nu se impune internarea acestuia, prezentând diagnosticul: „excoriatie-regiunea frontala” pentru care necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here