Transportul rutier al elevilor, atât de GRATUIT încât nu îl plătește nimeni

0

FORT – Federația Operatorilor Români de Transport a atras atenția, în nenumărate rânduri Guvernului României, asupra faptului că sumele aferente transportului gratuit al elevilor, nu vor fi decontate de către Consiliile Județene, respectiv de către școli.

În momentul de față, restanțele plăților către transportatori se ridică la nivelul milioanelor de lei.

Sunt județe care nici pentru luna Septembrie a anului trecut nu au efectuat aceste plăți către transportatori, iar efectele sunt devastatoare pentru majoritatea acestora, într-un context și așa extrem de dificil.

Motivele invocate de autorități, pentru a evita plățile, sunt cele clasice: lipsă buget și/sau interpretarea actelor normative incidente.

Legea proastă și lipsa de responsabilitate a autoritățiilor centrale și locale vor conduce, cel mai probabil la sistarea aplicării gratuității la transportul rutier al elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu.

FEDERAȚIA OPERATORILOR ROMÂNI DE TRANSPORT

***

FEDERAȚIA OPERATORILOR ROMÂNI DE TRANSPORT – F.O.R.T. – este cea mai mare federație patronală din România, întrunind din primul an de activitate și până în prezent, un număr de peste 4000 de societăți comerciale din domeniile de transport rutier de mărfuri și pasageri, aerian, activități conexe, formare profesională, service-uri specializate, tractări auto, școli de șoferi, taxi , închiriere și transport alternativ.

FORT este membră fondatoare a Patronatului Național Român – PNR și a Uniunii Internaționale a Transportatorilor Rutieri de Pasageri – IPRU, reprezentând până in prezent companii cu un numar total de peste 50 000 de angajați.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here