Parlamentul European se angajează să găsească soluții echitabile pentru criza climatică

0

Deputatii europene au început sa examineze prima lege europeana privind clima. Aceasta piatră de temelie reprezentata de Pactul Ecologic European urmareste sa introduca in legislatie obiectivele UE pentru a deveni neutra din punct de vedere climatic pana in 2050.

Parlamentul European a început să examineze prima lege europeană privind clima. Această piatră de temelie reprezentată de Pactul Ecologic European urmărește să introducă în legislație obiectivele UE pentru a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, până în 2050, este obiectivul final al noii legislații privind clima, pe care a început să o examineze Parlamentul European. Adresându-se membrilor Comisiei pentru mediu a Parlamentului, activista suedeză pentru climă Greta Thunberg a declarat că transpunerea în legislație nu este suficientă.

Greta Thunberg: „Nu avem nevoie de obiective doar pentru 2030 sau 2050, avem nevoie de aceste obiective în special pentru 2020 și pentru fiecare an care urmează. Ați declarat chiar dvs. că suntem într-o situație de urgență privind clima și mediul înconjurător. Ați spus că ne confruntăm cu o amenințare existențială. Acum va trebui să dovediți că luați lucrurile în serios. Și nu ne vom mulțumi cu nimic altceva decât cu o strategie fundamentată științific.

Legislația privind clima este o piatră de temelie a Pactului ecologic european pentru combaterea schimbărilor climatice. Propunerea Comisiei ar oferi UE o capacitate mai mare de a obliga statele membre să își reducă nivelurile de emisii de CO2, să investească în tehnologii ecologice și să protejeze mediului înconjurător. Dar urmează să aibă loc negocieri dure între Parlamentul European și statele membre ale UE.

Pascal Canfin / Renew Europe: „Faptele sunt fapte, știința este știință, iar noi pierdem bătălia împotriva schimbărilor climatice. Rolul nostru, atunci când se trage un semnal de alarmă, este să găsim soluții echitabile. Echitabile la nivel social, la nivel teritorial și soluții credibile. Credibile la nivel științific, credibile la nivel financiar, credibile la nivel industrial.”

sursa: Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here