Corpul Național al Poliţiştilor a organizat un eveniment caritabil, pentru ajutorarea unei poliţiste bolnave de cancer

0

Corpul Naţional al Poliţiştilor a organizat un eveniment caritabil, pentru ajutorarea unei poliţiste bolnave de cancer. Caricaturistul Gogu Neagoe a realizat portrete celor care au făcut donaţii pentru tânăra mamă.

Cel mai mare eveniment caritabil al acestui început de an a fost organizat de Corpul Naţional al Poliţiştilor, care a sărit în ajutorul unei colege de la Brigada Rutieră din Bucureşti. Alexandra este mama a doi copii, de 6 şi 8 ani, şi suferă de cancer agresiv la membrele inferioare.

Crosul pentru viaţa „Hope Run for Alexandra” s-a desfăşurat, duminică, 1 martie, pe o arteră închisă circulaţiei, din Capitală, şi a reunit la start peste 600 de alergători, părinţi, tineri sau copii, care au venit să participe la aceasta competiţie a generozităţii. Printre alergători s-au aflat şi vedete ale vieţii publice, precum Elena Udrea, Aurelian Temisan sau fostul prezentator TV Daniel Osmanovici.

Evenimentul caritabil s-a bucurat şi de prezenţa caricaturistului Gogu Neagoe, care a realizat nu mai puţin de 246 de portrete participanţilor la crosul pentru viaţa „Hope Run for Alexandra”. Suma colectată de la beneficiarii caricaturilor a fost donata integral pentru ajutorarea poliţistei de la Brigada Rutieră din Bucureşti.

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate și săraci.

De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile din judeţul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte, precum cel din 2015.

„Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt”. Gogu Neagoe este solicitat în multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de către polițiști și procurori, dat fiind talentul său de a desena după o descriere fie aceasta oricât de sumare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here