5 sfaturi de care oltenii trebuie să țină cont când aleg încaltămintea de iarnă pentru bebe

0

Primul an de viață al bebelușului este esențial, fiind presărat cu multe provocări frumoase. Pe lângă etapa diversificării sau primul cuvânt rostit cu gingășie, acesta începe să facă primii pași singur, ușor, ușor devine independent și descoperă lumea.

Tocmai de aceea, în această etapă, alegerea încălțămintei potrivite, care să-i ofere confort și siguranță celui mic, e o misiune importantă și dificilă, în același timp. Când e indicat ca prichindelul să înceapă să poarte încălțări? Poți afla de aici câteva informații utile în acest sens.

Iată 5 sfaturi care îți vor ușura alegerea încălțămintei pentru bebe:

• Încălțămintea trebuie să fie aleasă cu atenție. Specialiștii consideră că între 4-6 ani, cei mici își exersează și perfecționează mersul. În plus, în sezonul rece, ghetele și cizmele acestora trebuie să fie îmblănite și lejere, pentru a nu-i împiedica să se miște;

• Ghetuțele trebuie să fie ușor de purtat. Acesta este un criteriu esențial. Atunci când fac primii pași singuri, prichindeii trebuie să aibă încredere și confort pentru a exersa. Deci, încălțămintea trebuie să fie ușoară și să se muleze pe piciorușe, conform felului în care aceștia pășesc. Dacă îndeplinește aceste caracteristici, atunci cei mici o vor îndrăgi, iar mersul va fi o activitate foarte plăcută.
• De asemenea, trebuie să iei în calcul faptul că, începând cu vârsta de trei ani, copilul își va contura personalitatea și va respinge categoric ceva ce, pentru el, este inconfortabil. Desigur că, încălțările pentru bebeluși sunt disponibile într-o gamă variată de modele și culori, deci vei găsi ceva potrivit și pentru al tău;

• Este recomandat ca pantofiorii sau cizmulițele bebelușului să fie din piele. Acest material are numeroase beneficii, cel mai important fiind acela că nu favorizează apariția microbilor și a altor boli dermatologice, care pot crea un disconfort ridicat.
• Încălțările de iarnă trebuie, fără îndoială, să fie îmblănite, pentru a avea parte de confortul termic ideal, chiar și când temperaturile sunt cu minus. Lâna și bumbacul sunt cele mai inspirate alegeri în acest sens;

• Nu este o regulă să fie scumpă. După cum s-a demonstrat în nenumărate situații, prețul nu reflectă întotdeauna calitatea. Pe de altă parte, specialiștii afirmă că unele modele pentru copii, existente pe piață, au diverse accesorii și funcții, care pot avea efecte negative asupra picioarelor și pot afecta deprinderile motorii ale micuților;
• Mărimile joacă un rol definitoriu. Cele prea mari pot modifica mersul, afectând desfășurarea anumitor activități interactive ale celui mic. În schimb, cele prea mici pot avea repercusiuni severe asupra dezvoltării lui.

Așadar, alegerea încălțămintei ideale de iarnă pentru bebeluși nu e o decizie ușoară, însă, dacă ții cont de sfaturile de mai sus, îți vei ușura, fără îndoială, misiunea.

foto: shutterstock.com

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here