Structurile MAI din judeţul Olt verifică respectarea măsurii de izolare la domiciliu pentru prevenirea răspândirii Covid-19

0

Structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Olt (Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt) au stabilit un plan pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu de către persoanele cărora li s-a stabilit o astfel de măsură de către Direcţia de Sănătate Publică Olt.

Astfel, în perioada 20 – 21 martie 2020, au fost efectuate 198 misiuni de verificare a respectării măsurii de auto-izolare la domiciliu şi 5 misiuni de verificare a respectării suspendării activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri. În efectuarea acestor misiuni au fost angrenaţi 118 poliţişti şi 19 jandarmi.

Pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, au fost aplicate 5 amenzi contravenţionale în valoare totală de 11.100 lei.

Totodată, Prefectul Judeţului Olt a dispus tuturor autorităţilor administraţiei publice locale din judeţ să împuternicească personalul propriu pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor stabilite de Ordonanţa Militară nr. 1/17.03.2020 privind unele măsuri de primă urgenţă care privesc aglomerările de persoane şi circulaţia transfrontalieră a unor bunuri.

Facem din nou apel la persoanele izolate la domiciliu, carantinate sau internate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din locaţia în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus Covid-19.

Orice cetăţean ce are cunoştinţă despre nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu ori nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri, este încurajat să semnaleze acest aspect prin apel telefonic la 112.

Prefect
Florin Constantin Homorean

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here