Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU – zăpadă și viscol

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, valabilă pentru intervalul 23 martie 2020, ora 02.00 – 25 martie 2020, ora 10.00, fenomenele vizate fiind ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol. Se vor înregistra ninsori abundente 30-50 l/mp, iar vântul va atinge 60-70 km/h.

Pentru prevenirea și gestionarea acestor fenomene, prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean, a dispus autorităților locale următoarele măsuri:
– activarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență;
– avertizarea populației;
– sprijinirea cetățenilor aflați în situații critice;
– asigurarea permanenței la sediile primăriilor;
– menținerea unui contact permanent cu furnizorii de utilități publice (energie electrică, apă, anal, gaze etc.);
– asigurarea circulației rutiere și pietonale pe drumurile și trotuarele aflate în administrare.

Totodată, s-a solicitat administratorilor drumurilor naționale și județene (Secția de Drumuri Naționale Slatina și Consiliul Județean Olt) asigurarea circulației rutiere în bune condiții, cu accent deosebit pentru zonele critice.

Pentru o bună funcționare a serviciilor de utilități publice către populația județului Olt, s-a cerut furnizorilor să intervină, cu promptitudine, în cazul în care sunt semnalate întreruperi în asigurarea acestora.

În acest context meteorologic, s-a dispus Direcției de Sănătate Publică și Serviciul Județean de Ambulanță Olt, luarea măsurilor ce se impun pentru asigurarea serviciilor medicale pentru cetățenii județului.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Olt sunt pregătite să intervină pentru sprijinirea cetățenilor și gestionarea tuturor situațiilor de urgență ce pot apărea.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here