COVID-19 în județul Olt – Situație epidemiologică, 22 martie 2020, ora 14.00

0
COVID-19 în Oltenia: situația epidemiologică la data de 27 ianuarie 2021

Număr total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere: 1781 persoane

• Număr persoane izolate la domiciliu: 1000
• Număr persoane ieșite din autoizolare: 707
• Număr persoane carantinate: 74

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Olt, au fost efectuate, în ultimele 24 ore, 479 misiuni de verificare a respectării măsurii de auto-izolare la domiciliu şi 72 misiuni de verificare a respectării suspendării activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri.

Pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 4.000 lei. Deasemenea, pentru nerespectarea Ordonanței Militare, au fost aplicate 3 amenzi contravenționale unor unități economice, în cuantum de 15.000 lei.

Având în vedere publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare nr. 2/22.03.2020, aducem la cunoștința cetățenilor că, potrivit art. 7, alin. 1, părăsirea locației de izolare la domiciliu atrage plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru alte 14 zile. Pentru încălcarea acestei prevederi, în cursul zilei de astăzi, 22 martie, au fost preluați un număr de 3 persoane, din apropierea adresei de izolare la domiciliu și transferați către locațiile de carantină instituționalizată.

Facem, din nou, apel la persoanele izolate la domiciliu, carantinate sau internate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din locaţia în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus Covid-19.

Prefect,
Florin Constantin Homorean

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here