Olt: Casă din Bobicești mistuită de incendiu – imobilizat la pat, proprietarul și-a pierdut viața

0
Casa din Bobicesti mistuita de incendiu

Duminică, 17 ianuarie 2021, echipaje de pompieri de la Garda Balș și Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit în comuna Bobicești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

La sosirea primelor echipaje, locuința ardea generalizat, cu flacără și degajări mari de fum. După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al proprietarului, în vârstă de 56 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Bărbatul, imobilizat la pat, a fost surprins de foc în interiorul locuinței.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore. Locuința, cu suprafața de aproximativ 60 de metri pătrați, și bunurile din interior, au ars în totalitate.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Pompierii vă reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

  • Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • La suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here