COVID-19: DSP Olt a dispus măsura închiderii unei fabrici de textile din Caracal

0

DSP Olt a dispus măsura închiderii unei fabrici de textile din Caracal în care au fost indentificați 7 angajați infectaţi cu virusul Covid-1

În urma confirmării unui caz pozitiv Covid 19 în data de 23 aprilie 2020 la o persoană angajată a unei fabrici de confecții textile din Municipiul Caracal, internată, DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchetei au fost identificați, până în prezent, 8 contacți direcți, angajați ai fabricii, ce prezintă simptomatologie Covid-19.

Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 7 dintre angajaţii identificați au fost declaraţi infectaţi cu virusul Covid-19, iar cel de-al 8-lea angajat a fost declarat negativ.

Cele 7 persoane confirmate pozitiv prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv: disfagie, rinoree si tuse, fiind internate în Spitalul Judeţan de Urgenţă Slatina.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus măsura închiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajați a fost dispusă măsura izolării la domiciliu. În cazul apariţiei semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu or fi investigate şi testate, conform Metodologiei de supraveghere a infectiei umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizată.

De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfecției la locația fabricii.

Prefectul Judeţului Olt, Florin Constantin Homorean, a dispus Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt să sprijine DSP Olt în ancheta epidemiologică în curs de desfăşurare şi să efectueze verificări privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu de către angajaţii fabricii de textile cărora li s-a impus această măsură.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here