Olt: 23 persoane confirmate pozitiv cu Covid-19, internate în spital

0

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 26 aprilie 2020, în județul Olt, au fost confirmate 33 cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești. Totodată, până acum, 23 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate în spital.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Olt au fost înregistrate alte 11 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează:

• 7 cazuri confirmate în data de 25 aprilie 2020, angajați ai fabricii de confecții textile din Municipiul Caracal;
• 4 cazuri confirmate în data de 26 aprilie 2020.

În urma anchetei epidemiologice preliminare deschisă în urma celor noi 4 cazuri confirmate, DSP Olt a indetificat faptul că acestea sunt contacți direcți ai persoanelor anterior declarate infectate cu virsul Covid-19. Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare.

În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 208 de persoane. Alte 560 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, au fost prelucrate 991 de teste.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp“, a precizat prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here