Deputații europeni solicită sprijin pentru artiștii afectați de COVID-19

0

Artiștii, muzicienii și oamenii din profesiile creative ne oferă posibilități de recreere în perioada de distanțare socială. Deputații europeni îndeamnă UE să înființeze un fond de ajutor financiar destinat susținerii sectorului cultural pe durata crizei.

Muzicienii fac ca limitarea mișcării persoanelor din cauza pandemiei de COVID-19 să fie mai suportabilă pentru toată lumea. Dansatorii își împărtășesc arta în aceste momente dificile. Scriitorii continuă să ne lărgească orizonturile. Și totuși, în timpul carantinei, oamenii care lucrează în sectoarele culturale și creative au primit unele din cele mai grele lovituri. În Europa, evenimentele culturale au fost anulate, ceea ce a făcut imposibilă câștigarea traiului ca artist. UE împrumută până la 100 de miliarde de euro statelor membre, pentru a proteja lucrătorii afectați de pandemie, prin noul program de urgență pentru șomaj, SURE. Normele privind fondurile structurale au fost modificate, de asemenea, pentru a diminua impactul economic al pandemiei. Provocarea este acum canalizarea unei părți a acestor fonduri către sectorul cultural.

Sabine Verheyen / Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) / Germania: „Avem nevoie de mai multă flexibilitate în program, astfel încât sectorul cultural să poată fi susținut, printr-o abordare specială. Izolarea nu ar trebui să se facă în detrimentul culturii.

Deputații doresc să protejeze artiștii care nu se califică pentru programele naționale, prin programul Europa creativă. Aceștia solicită Comisiei mărirea fondului existent. Parlamentul European propune, de asemenea, crearea unui fond de urgență care să sprijine mass-media și presa. Mulți artiști difuzează spectacole gratuite online pentru a ne ajuta să trecem peste criză. Aceștia merită ajutor financiar pentru zilele grele care urmează.

sursa: Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here