Prefectura Olt informează cu privire la situaţia epidemiologică determinată de virusul COVID-19

0

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 30 aprilie 2020, în județul Olt, au fost confirmate 42 cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești. În ultimele 24 de ore, au fost externate 2 persoane.

Totodată, până acum, 31 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate în spital. În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 215 de persoane. Alte 870 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru județul nostru, au fost prelucrate 1114 de teste Covid-19, dintre care 60 de teste în ultimele 24 de ore.

În cadrul anchetei epidemiologice desfășurată de către DSP Olt în cazul celor 14 agenți de poliție aflați în izolare la domiciliu, în urma contactului direct cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Frații Buzești” Craiova, vă comunicăm că astăzi au fost prelevate probe pentru testarea Covid-19. Starea de sănătate a celor 14 agenți este buna, nu prezintă simptomatologie.

Mâine marcăm 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, zi care era sărbătorită prin ieșiri la iarbă verde, grătare și alte manifestări publice (serbări câmpenești, petreceri etc.). Facem un apel la cetățeni să nu uite că anul acesta trebuie să abordăm altfel această zi, să ne dăm seama de ceea ce contează cu adevărat: sănătatea și protejarea noastră și a celor dragi, să respectăm măsurile de distanțare socială, restricțiile și regulile impuse de Ordonanțele Militare.

Dragi olteni, pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, pentru noi toți, haideți să păstrăm distanțarea socială și să evităm aglomerațiile. Este un efort mic în comparație cu beneficiile obținute pentru sănătatea și viața noastră.

Dacă mergeți la cumpărături respectați regulile stabilite de comercianți și păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri față de ceilalți cumpărători. Acordați prioritate persoanelor în vârstă în magazine, în intervalele dedicate lor, și nu aglomerați casele de marcat deschise special pentru ele.

Pentru sănătatea dumneavoastră, vă rugăm să purtați mijloace de protecție individuală – mască facială, mănuși sau alte materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului- și să vă deplasați doar pentru nevoi ce nu suportă amânare.

Forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale vor acționa pentru siguranța dumneavoastră, atât în punctele fixe de control cât și patrulând în echipe mixte.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei și nu se va arăta nici o toleranță față de cei care nu înțeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Prefect,
Florin Constantin Homorean

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here