COVID-19 în județul Vâlcea – 30 aprilie: 153 persoane în carantină, alte 139 în izolare – 13 în spital

0

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, până astăzi, 30 aprilie 2020, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 22 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Menționăm că starea de sănătate a celor 14 persoane care se află în prezent internate (13 în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea și una într-o unitate spitalicească din alt județ) este staționară și se prezintă astfel:

• 8 pacienți sunt asimptomatici;
• 4 pacienți prezintă forme ușoare ale bolii
• 2 pacienți prezintă forme medii ale bolii.

De asemenea, pe teritoriul județului Vâlcea, în carantină instituționalizată sunt 153 de persoane, alte 139 persoane fiind în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivelul județului Vâlcea, au fost realizate 1.670 de teste, ultimele 54 fiind pentru angajații MAI din județ care au intrat în contact cu detașamentul de jandarmi din Dolj în cadrul căruia au fost confirmate pozitiv mai multe persoane.

În ultimele 24 de ore, polițiștii vâlceni au desfășurat, împreună cu celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, 39 de misiuni, în urma cărora au fost verificate 400 de persoane. Au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 46.000 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație și trei sancțiuni, cu o valoare de 8.000 de lei, pentru fapte de natură economică.

Totodată, miercuri, 29 aprilie 2020, jandarmii vâlceni au desfășurat trei misiuni de transport, în care au fost însoțite 18 autovehicule, echipe de la Inspectoratul Județean de Jandarmi asigurând în ultimele 24 de ore și măsurile de ordine publică în zona a opt centre de carantină.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here