COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 20 mai 2020

0

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, până astăzi, 20 mai 2020, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 28 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoană se află internată într-un spital din alt județ, iar alte două persoane au decedat.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internați doi pacienți confirmați cu noul coronavirus, a căror stare de sănătate este stabilă, prezentând forme ușoare de boală.

De la ultima informare de presă a fost înregistrat un caz nou de îmbolnăvire, fiind vorba de o persoană care urma un tratament pentru alte afecțiuni. DSP Vâlcea a demarat deja ancheta epidemiologică în acest caz, urmând să stabilească numarul contacților direcți cu această persoană și să dispună măsurile care se impun.

În prezent, pe teritoriul județului Vâlcea, se afla în izolare la domiciliu 696 de persoane, cu 52 de persoane mai mult decât în ziua precedentă. Alte 161 de persoane se află în carantină instituționalizată, în ultima zi, ieșind din centrele de carantină din județ, la expirarea celor 14 zile dispuse de autorități, 40 de persoane.

Polițiștii vâlcenii, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, au continuat și în ultimele 24 de ore acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus, desfășurând în acest interval de timp, 41 de misiuni specifice, în care au fost verificate 752 de persoane. În contextul trecerii la starea de alertă, obiectivul acestor misiuni a fost asigurarea siguranței cetățenilor, echipele de polițiști și jandarmi acționând în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli dispuse pentru această perioadă.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here