Europa se pregătește pentru vacanța de vară

0

Turismul și transporturile au suferit de pe urma lunilor de carantină, dar acum, o parte dintre călători încep să spere că se vor putea bucura de concediu în această vară. Parlamentul European a solicitat în mod constant Comisiei sprijinirea turismului pe durata crizei COVID-19 prin acordarea unor finanțări, printr-un plan atent conceput și prin coordonarea la nivelul întregii UE.

În două luni, am avut doar două nopți de cazare. Acest lucru vă oferă o idee cu privire la situație.” Matteo Rizzante este unul dintre milioanelede lucrători în domeniul turismului afectați de măsurile de izolare impuse în ultimele luni.

Hotelierii și transportatorii mizează pe sezonul concediilor pentru a-și reclădi afacerile, în timp ce o parte dintre călători speră să poată avea o vacanță în această vară. Comisia Europeană a publicat linii directoare pentru ridicarea treptată a restricțiilor de călătorie, pentru ca turismul din Europa să revină treptat la normal.

Distanțarea socială, protocoalele de sănătate pentru cazare și echipamentele de protecție vor fi esențiale pentru reluarea turismului după criza de COVID-19. Transporturile și turismul au pierdut deja veniturile pe mai multe luni din cauza carantinei și a măsurilor sanitare. UE s-a angajat să sprijine întreprinderile și lucrătorii din domeniu printr-un sistem de ajutoare de stat mai flexibil, Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus și prin instrumentul SURE.

Karima Delli / Grupul Verzilor / Alianța Liberă Europeană – Franţa: „Cum ajutăm întreprinderile mici? Companiile locale care sunt expuseriscurilor de declin și faliment? Trebuie să le ajutăm rapid să găsească lichidități.”

Călătorii care au plătit pentru vacanțe anulate ulterior din cauza carantinei pot alege să fie despăgubiți cu tichete în loc de numerar, ajutând astfel domeniul turismului, care se confruntă deja cu probleme, să evite și alte pierderi de venituri. Parlamentul European a solicitat Comisiei un plan de redresare dedicat acestui sector. Deputații au solicitat ajutor financiar pentru sectorul turistic, precum și o mai mare coordonare la nivelul UE și o foaie de parcurs pentru turismul și transportul la nivel european.

sursa: Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here