COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 23 iunie 2020

0
COVID-19 în Oltenia: situația epidemiologică la data de 19 ianuarie 2021

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 23 iunie, se prezintă astfel: 30 de persoane în carantină instituționalizată, 2.010  persoane aflate în autoizolare la domiciliu și nouă persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

De la ultima informare de presă, s-a înregistrat un caz nou de infecție cu SARS-CoV-2, fiind vorba de o persoană care în momentul de față este internată într-o unitate sanitară din alt judet, cu o formă ușoară de boală. Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a demarat deja ancheta epidemiologică în acest caz, a stabilit contacții apropiați ai persoanei diagnosticată pozitiv și a dispus măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecției.

De asemenea, 32 dintre persoanele confirmate până acum în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar o persoană se află internată într-un spital din alt județ.

Facem precizarea că lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare a fost actualizată ieri de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, astfel că, începând de astăzi, sunt exceptate de la carantină/izolare și persoanele asimptomatice care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). Reamintim că persoanele care vin în țară din state care nu se regăsesc pe lista respectivă au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării instituționalizate (la cerere) chiar dacă tranzitează țări care sunt exceptate.

Lista actualizată cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Național de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here