Locuri de muncă part-time în care câştigi mai mult decât la un job de 8 ore – poţi lucra şi de acasă!

0
Veste bună pentru persoanele beneficiare de ajutor social

Cauţi un loc de muncă uşor? Poate vrei un al doilea job mai puţin solicitant ori eşti încă elev sau student şi vrei să câştigi bani în plus, în timp ce te dedici studiului. Ei bine, află că există o mulţime de opţiuni disponibile, în funcţie de nevoile şi experienţa ta. Ba mai mult, multe dintre ele îţi oferă un salariu mai generos decât cele pentru care unele persoane muncesc peste 40 de ore pe săptămână.

Sigur că nu există locul de muncă ideal, pentru că niciunul nu este prea uşor ori doar lapte şi miere. Totul depinde de aşteptările tale şi de dorinţa de a profesa. De exemplu, dacă eşti o persoană care adoră să comunice cu toată lumea, postul de brand ambasador al unei mărci e posibil să fie job-ul potrivit. Dar, dacă eşti introvertit şi preferi să activezi pe cont propriu, există şi alte variante pentru tine.

Ţine cont de acest lucru atunci când analizezi opţiunile de angajare şi ia în calcul cât timp trebuie să dedici postului respectiv. În caz contrar, ar putea să se suprapună cu programul de studiu sau al meseriei pe care deja o practici.

Iată cele mai bănoase profesii part-time:

  • Şofer personal / taximetrist

Dacă ai permis auto şi iubeşti să conduci, poţi câştiga bani din asta. Obligaţiile de serviciu includ conducerea pasagerilor către şi din diferite locaţii. Odată ce o faci cu pasiune, oferi condiţii excelente, conduci în siguranţă, păstrezi vehiculul curat şi găseşti cele mai eficiente trasee, veniturile vor creşte în timp.

  • Curier

Fie că este vorba despre o colaborare cu o firmă de curierat, fie că livrezi mâncare la adresa clientului, remuneraţia şi bacşişul pot depăşi lejer un salariu decent care presupune peste 40 de ore pe săptămână. Pentru a te califica pentru acest post, trebuie să ai permis de conducere şi un cazier curat.

  • Freelancer

Sunt persoanele care “vând” un talent, o abilitate sau un produs specific prin stabilirea propriilor preţuri şi a programului de muncă. Există designeri independenţi, fotografi, scriitori, consultanţi şi mulţi alţii. Ei sunt responsabili pentru construirea propriei baze de clienţi şi de gestionarea tuturor plăţilor.

  • Model videochat

Aceasta industrie este în plină ascensiune. Salariile de început sunt cu mult peste cele oferite la un job full-time bine plătit, iar efortul depus este minim. Dacă eşti o persoană sociabilă, deschisă şi ai un fizic plăcut, această meserie ţi se potriveşte mănuşă. În prezent, numărul de angajări în videochat este în creştere, aşa că şansele sunt de partea ta.

  • Agent imobiliar

Poţi lucra fie independent, fie în cadrul unei agenţii. Locul de muncă presupune să-ţi ghidezi clienţii în procesul de organizare şi pregătire a imobilelor pentru vânzare sau închiriere, dar şi să găseşti doritori pentru respectivele locuinţe. În plus, va trebui să negociezi contractele astfel încât condiţiile să fie cât mai favorabile pentru clienţii tăi.

Indiferent de job-ul part time pe care îl alegi, nu uita că, pe lângă sumele de bani care îţi sunt virate în urma prestării unor servicii, dezvoltarea ta este la fel de importantă. Alege să lucrezi cu oameni de la care ai ce învăţa şi care te provoacă la fiecare pas.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here