Jandarmeria Mehedinți, alături de elevi în prima zi de școală

0
Jandarmeria Dolj asigură ordinea publică la Bobotează

Reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean  Mehedinți participă  luni, 10 septembrie 2018, alături de elevi, profesori și părinți, la festivitățile organizate cu ocazia începerii noului an școlar.

În anul de învățământ 2018-2019, jandarmii vor participa, în sistem integrat, la menținerea ordinii și  liniștii publice, în zona celor 27 de instituții de învățământ, aflate în responsabilitate, din municipiile Drobeta Turnu Severin și  Orșova, precum și din orașele Strehaia, Baia de Aramă, Vânju Mare.

Jandarmii vor acționa în cadrul patrulelor mixte și echipajelor constituite în zona adiacentă instituțiilor de învățământ preuniversitar. Scopul prezenței jandarmilor  este de a preveni producerea faptelor de natură să afecteze siguranța și liniștea elevilor, cadrelor didactice și procesului de învățământ. Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță, traseele de deplasare a elevilor, la și de la școală, au fost incluse în itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi.

Pe întreg parcursul anului școlar, jandarmii vor desfășura activități informativ-educative și campanii de informare în domeniul prevenirii delincvenței juvenile, absenteismului școlar, consumului de substanțe cu proprietăți psihoactive, precum și cunoașterii prevederilor actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here