Jandarmii mehedințeni au demarat acțiunile în cadrul campaniei de prevenire a faptelor antisociale “VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”

0

Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți a lansat, în aceste zile, campania de informare și prevenire „Vacanță în siguranță!”. Campania se derulează pe timpul sezonului estival, în toată zona de responsabilitate și are ca scop conștientizarea turiștilor cu privire la faptele antisociale care le pot afecta siguranța.

Pentru un plus de siguranță și în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanței petrecute în zonele de agrement din județul Mehedinți, jandarmii recomandă cetățenilor următoarele:

  • să acorde o atenție deosebită copiilor, care se pot rătăci cu ușurință în locurile aglomerate;
  • să nu lase bunuri de valoare, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme;
  • să se asigure întotdeauna că au încuiat ușa și au închis ferestrele camerei unde sunt cazați;
  • să închidă autoturismele și să le parcheze în locuri special amenajate și iluminate corespunzător;
  • să acorde atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
  • să respecte măsurile de protecție impuse de situația actuală (regulile distanțării fizice, portul măștii în spațiile închise)
  • să solicite sprijinul Jandarmeriei sau Poliției prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau prin sesizarea celei mai apropiate patrule, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea unor astfel de fapte.

Primele acțiuni în cadrul campaniei s-au desfășurat la sfârșitul săptămânii în zona golfului Mraconia și vor continua pe toată perioada sezonului estival.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here