Gogu Neagoe promite fotbaliştilor din Bănie calendare cu caricaturi dacă după 29 de ani aduc titlul la Craiova

0
Caricaturistul Gogu Neagoe la Târgul de Turism al Olteniei - 2017

Gogu Neagoe este unul dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti din România va lansa un Calendar 2021, cu caricaturi ale unor mari personalităţi din lumea fotbalului din Bănie.

Calendarul, de culoare alb-albastru, va cuprinde 12 pagini, în format A3, marcate de caricaturile fotbaliștilor olteni din zona Băniei. Gogu Neagoe a promis fotbaliştilor olteni calendare având ca temă caricaturi, dacă aduc titlul după 29 de ani la Craiova. Celebrul caricaturist va organiza și o expoziție de caricaturi cu Generaţia de Aur la intrarea în holul stadionului ”Ion Obligenei”.

Menţionăm că evenimentul caritabil s-a bucurat de prezenţa caricaturistului Gogu Neagoe, care a realizat nu mai puţin de 246 de portrete participanţilor la crosul pentru viaţa „Hope Run for Alexandra”.

Suma colectată de la beneficiarii caricaturilor a fost donată integral pentru ajutorarea poliţistei de la Brigada Rutieră din Bucureşti. Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatura, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci.

De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile despre sănătatea femeilor din mediul rural al judeţului Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte, precum cel din 2015.

Gogu Neagoe este solicitat în multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de către poliţişti şi procurori, dat fiind talentul de a desena după o descriere, oricât de sumară.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here