Festivalul “Craiova Muzicală”: Ediție aniversară – 50 de ani de virtuozitate și pasiune

0

Cincizeci de ani de excelență muzicală sunt puși în reflectoarele scenei Festivalului Internațional “Craiova Muzicală”, cu un program captivant și divers, desfășurat în perioada 24 noiembrie – 15 decembrie 2023. Festivalul este o călătorie armonioasă, timp de opt seri, într-o multitudine de genuri muzicale și spectacole de virtuozitate.

Deschiderea grandioasă de pe 24 noiembrie aduce în prim-plan un concert vocal-simfonic fascinant, interpretat de Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii “Oltenia”. Sub bagheta dirijorului Svilen Simeonov din Bulgaria, celebra lucrare “Carmina Burana” de Carl Orff va fi interpretată de soliștii Christine Razec, Stefan von Korch și Alexandru Constantin.

Festivalul continuă cu talentatul pianist Thurzó Zoltán, deținător a două recorduri mondiale Guinness, care va urca pe scenă pe 28 noiembrie în cadrul turneului național “Imn la înălțime – Romanian Guinness Concert Piano Tour 2023”. Repertoriul său cuprinde lucrări ale marilor compozitori, creând o poveste muzicală captivantă.

Ziua de 5 decembrie vine cu “Rock the Symphony” un concert de fuziune al orchestrei Filarmonicii “Oltenia”, sub conducerea carismaticului dirijor Remus Grama. În centrul antenției va fi dinamica trupă pop-rock CORSO care va prezenta publicului cover-uri celebre, dar și piese proprii.

Festivalul continuă să încânte pe 6 decembrie cu “Duelul viorilor”, protagoniștii fiind nume rezonante: Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, alături de pianistul Horia Mihail. Programul include capodopere de la Bach la Enescu, promițând o interpretare savuroasă.

Reputatul dirijor bosniac Emir Nuhanović preia bagheta pe 8 decembrie, conducând Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Oltenia” alături de celebrul violonist Stefan Milenkovitch. Repertoriul serii include “Capriciul italian” al lui Piotr Ilici Ceaikovski și emblematica lucrare “Romeo și Julieta”.

Pe 9 decembrie, “Imago Mundi” invită publicul la o experiență unică cu Adrian Buciu, Oana Ivașcu, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, Ștefan Barbu și Daniel Ivașcu. “Dansurile populare românești” de Béla Bartók va fi transpuse într-o abordare inedită, de mare expresivitate artistică.

“Dal Classico al Quasi Leggero” devine, pe 13 decembrie, un experiment sonor al diversității umane, sub bagheta artistică a violonistului Cristian Pintilie.

Festivalul atinge apogeul pe 15 decembrie, celebrând a 119-a aniversare a Filarmonicii “Oltenia”. Sub bagheta maestrului Nicolae Moldoveanu, Orchestra Simfonică și Corala Academică vor prezenta “Oratoriul de Crăciun” de Johann Sebastian Bach, un final magnific pentru această ediție aniversară.

Despre  Festivalul “Craiova Muzicală”
Festivalul Internațional “Craiova Muzicală” este un eveniment cultural de prestigiu dedicat frumuseții și diversității muzicii clasice și contemporane. Cu o istorie bogată de 50 de ani, festivalul continuă să încânte publicul cu spectacole de înaltă ținută artistică și experiențe muzicale de neuitat.
 
Abonamentele și biletele se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente?s=filarmonica+oltenia
 
De asemenea, abonamentele și biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

Preț abonament: 120 lei (7 concerte, 28 noiembrie-15 decembrie)
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

————————————————————————–
Ramona Bădescu
Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova
http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here