Mehedinți: Pompierii sunt pregătiți pentru înlăturarea posibilelor efecte generate de CODUL PORTOCALIU

0

Începând de astăzi, 17 iulie 2020, principalele râuri din județul Mehedinți, dar și afluenții acestora, se vor afla sub incidența avertizărilor hidrologice Cod Galben și Cod Portocaliu, valabile până luni, la ora 24.00, respectiv ora 12.00.

În intervalul menționat, sunt prognozate posibile depășiri ale cotelor de atenție, dar și viituri rapide cu efecte de inundații. Astfel, începând cu ora 15.00, râurile Drincea și Desnățui se vor afla sub atenționare hidrologică Cod Galben, iar începând cu ora 24.00, râul Motru se va afla sub avertizare Cod PORTOCALIU.

Totodată, din această seară, începând cu ora 23.00, va intra în vigoare și o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă până duminică, la ora 22.00, ce vizează instabilitate atmosferică și ploi abundente.

În intervalul menționat, sunt prognozate descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse cu caracter torențial, iar izolat, în nordul regiunii, cantitățile de apă vor putea atinge 70 – 90 l/mp.

ISU Mehedinți a transmis înștiințări tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanență la sediile primăriilor, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate, precum și executarea de patrulări în zonele inundabile.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În cazul manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, fiind pregătiți să intervină, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here