Ce tipuri de rezervoare de apă aleg oamenii care locuiesc la case?

0

Mulți dintre românii care locuiesc la case sunt permanent preocupați de problema apei. Accesul la apă curată și sănătoasă este, din păcate, o problemă pentru multe persoane din țara noastră care au nevoie de apă pentru consum, igienă, dar și pentru udarea plantelor.

Una dintre puținele soluții pentru persoanele care nu au apă potabilă este folosirea unor containere din plastic sau rezervoare apă, care sunt fixate pe paleți rezistenți, fiind poziționate la câțiva cm deasupra solului. De regulă, aceste tiprui de rezervoare sunt foarte mari – aproximativ 1000 de litri – și rezistente, având o lungă durată de viață.

Întrucât climatul din țara noastră este unul cu temperaturi extreme, atât vara, cât și iarna, este indicat ca oamenii să se orienteze către rezervoare care tolerează temperaturile foarte ridicate, dar și înghețul.

Dacă în cazul folosirii apei industriale se pot folosi rezervoare realizate din materiale reciclate, care sunt și ceva mai accesibile, pentru apa de băut sunt recomandate rezervoarele special destinate păstrării apei potabile.

Avantajele rezervoarelor de apă

Oamenii care vor să instaleze un rezervor de apă în interiorul casei, pot alege un produs de calitate, care să fie în plus și vertical, deci să ocupe mai puțin spațiu. Ideal este să fie realizat dintr-un plastic foarte rezistent, să aibă o durată lungă de viață, greutate mică și să poată fi transportat cu ușurință. Un rezervor de apă vertical poate fi poziționat foarte bine și în exteriorul casei. Astfel de rezervoare sunt, de cele mai multe ori, folosite pentru bucătărie și pentru baie.

În general, pentru gospodării sunt recomandate rezervoarele de apă mai mari, de cel puțin 1000 litri. Unii oameni folosesc containere speciale de apă, alții utilizează așa numitele butoaie din plastic. Acestea diferă prin formă și culori. Capacitatea lor este cea mai importantă, dar și calitatea materialului din care sunt realizate contează foarte mult. Ideea este să fie bune, ușor de poziționat pe lângă pereții casei și să depoziteze corect apa potabilă.

Butoaiele pot fi folosite și pentru depozitarea apei de ploaie, care este apoi folosită la udarea grădinii. De obicei, acestea sunt preferate de oameni pentru colectarea apei, ele se pun sub acoperiș, sub burlane.

În perioadele cu ploi abundente, apa de ploaie de pe acoperiș se scurge prin burlane și astfel ajunge în butoaie. În acest fel oamenii economisesc apa obișnuită și folosesc apa de ploaie pentru irigații, pentru udarea gazonului sau a plantelor din grădina casei.

În cazul serelor, rezervoarele pot fi plasate fie în interior (după ce s-au umplut, în prealabil, cu apă de ploaie), fie în imediata apropiere a acestora; rezervoarele sunt ulterior conectate la sistemul de irigiații.

Cei care doresc să stocheze îngrășăminte și alte substanțe chimice trebuie să se informeze cu privire la compatibilitatea rezervoarelor pe care le achiziționează, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Persoanele care au inteția de a stoca containerele în aer liber ar trebui să aleagă rezervoarele de calitate, care sunt special concepute pentru a nu schimba proprietățile apei în momentele de expunere la soare și pentru a rezista la îngheț.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here