Vâlcea: Case afectate de incendii, la Sinești, Fârtățești și Tetoiu

0
imagine - ARHIVĂ

Joi, 20 august 2020, la ora 17.30, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Sinești.

Până la stingerea incendiului, au ars: elemente de construcție din podul unei case și planșeul, construit din lemn, pe o suprafaţă de circa  10 mp; mobilierul aflat în holul construcției.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor electrici.

În aceeași zi, la ora 22.13, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Fârtățești.

Până la stingerea incendiului, au ars: ușa de la intrarea, construită din lemn; elemente de mobilier; un televizor și cartoanele depozitate în holul casei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Tot în data de 20 august 2020, la ora 22.47, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Tetoiu.

Până la stingerea incendiului, au ars: o casă de locuit, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  100 mp; mobilierul din aceasta și circa 5 tone de lemne de foc.

A fost necesară intervenţia echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat, întrucât proprietara, în vârstă de 74 de ani, a suferit un atac de panică și două plăgi tăiate la membru superior stâng. După acordarea primului ajutor calificat, aceasta a fost transportată la spital pentru îngrijiri suplimentare. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor electrici.

***

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii militari vă informează că trebuie respectate următoarele reguli:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here