Alegeri locale în județul Olt: 33 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale

0

Duminică, 25 septembrie 2020, de la începerea procesului de votare până la ora 16.00, la nivelul județului Olt au fost înregistrate 33 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale.

În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 3 dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ” fraudă la vot” și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale. 25 dintre sesizări nu s-au confirmat.

Printre infracțiunilor constatate, exemplificăm fapta unui membru al unei secții de votare din municipiul Slatina care a votat la secția respectivă, deși nu avea acest drept.

O singură persoană aflată în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a solicitat să își exercite dreptul la vot. Procesul a fost îndeplinit în condiții legale.

Precizăm faptul că pe raza județului Olt au fost instituite 3 zone de siguranță și 11 zone de risc, care cuprind 19 localități, unde polițiști, împreună cu jandarmi acționează suplimentar pentru a preveni fraudarea procesului electoral, dar și pentru a asigura un climat optim de siguranță publică.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here