Alegeri locale în Mehedinți – 59 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale

0

Duminică, 27 septembrie 2020, până la ora 18.00, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți, au fost înregistrate 59 de sesizări, dintre care 30 s-au confirmat, 27 sunt în curs de verificare, iar restul nu se confirmă.

Polițiștii au întocmit 4 dosare penale, 2 dosare pentru fraudă la vot, un dosar pentru lovire și alte violențe și un dosar pentru coruperea alegătorilor. Totodată, forţele de ordine au aplicat 7 sancțiuni contravenționale.

Astfel, Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată cu privire la faptul că doi reprezentanți ai unei instituții de învățământ, respectiv ai unei societăți comerciale, ar fi pretins și ar fi primit sume de bani pe care le folosesc pentru determinarea alegătorilor să voteze un anumit partid politic. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat cu privire la faptul că, o persoană s-a prezentat pentru a-și exprima dreptul la vot, în localitatea Salcia, însă nu se regăsește pe listele electorale.
În urma verificărilor efectuate de echipa operativă s-a stabilit că, persoana în cauză are domiciliul stabilit pe teritoriul Franței din anul 2008, iar cartea de identitate i-a fost anulată începând cu data respectivă.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de fraudă la vot.

În scopul derulării unui proces de vot în deplină legalitate, pe raza judeţului Mehedinţi, au fost instituite 10 zone speciale de siguranță şi 8 zone de risc, pe raza a 36 de comune. În aceste zone, forţele M.A.I. au fost suplimentate, dispozitive formate din luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, forţe ale Jandarmeriei Mehedinţi, polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră cât și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi sunt pregătite să intervină pentru încheierea în bune condiții a procesului electoral.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne continuă să desfășoare activități, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cu ocazia alegerilor pentru autoritățile publice locale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here