Dolj: incident electoral într-o secție de votare din Urzica Mare

0

Polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rast au fost sesizați cu privire la faptul că la o secție de votare din Urzica Mare a avut loc un incident electoral, în sensul că o persoană avea asupra sa mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat o femeie de 86 de ani, din Urzica Mare, care ar fi primit 6 buletine de vot, toate pentru alegerea primarului.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că un tânăr de 20 de ani, din Craiova, care avea sarcina de a îndruma alegătorii pentru introducerea în urma corespunzătoare a buletinelor de vot, a constatat faptul că femeia avea mai multe buletin de vot de același tip, după ce a introdus primul buletin.

Procesul de vot a fost întrerupt, iar cele 5 buletine de vot rămase neintroduse au fost anulate.

De asemenea, din verificările efectuate de membrii Biroului de Cricurmscripție Comunală Urzicuța cu privire la numărul buletinelor de vot nu au rezultat indicii cu privire la fraudarea procesului electoral pentru alegerea primarului.

Cercetările sunt continuate în vederea clarificării situației, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea faptei de tentativă la infracțiunea de fraudă la vot.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here