Județul Mehedinți sub COD GALBEN – vânt puternic și ploi însemnate cantitativ

0

Începând de luni, 28 septembrie 2020, ora 18.00, până marți, 29 septembrie 2020, la ora 12.00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

În perioada menționată, sunt prognozate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar cantitățile de apă ar putea depăși 25-35 l/mp, iar pe arii restrânse, în zona de munte, 40-60 l/mp. Se recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul manifestării vântului puternic, se recomandă cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here