Pe tot parcursul vieții, încerci constant să găsești modalități de a investi în lucruri și în obiecte „valoroase”, precum case, mașini, terenuri, antichități ori chiar în active financiare foarte specifice. Însă, te-ai gândit vreodată să investești în tine însuți? O întrebare ciudată și neobișnuită, dar care te va ghida spre succes, spre deprinderea unor noi abilități și cunoștințe sau care te va ajuta să ajungi cu un pas mai aproape de ceea ce îți dorești cu adevărat de la viața ta și de la tine.
Pentru foarte mulți, diploma de bacalaureat, cea de licență sau participarea la un anumit curs de formare sunt suficiente, iar după vârsta de 30 de ani, majoritatea încheie această fază a propriei dezvoltări personale și profesionale. Și, de multe ori, lasă această sarcină în grija angajatorului.
Trebuie să știi că nu este cea mai bună decizie pentru tine, iar specializarea continuă și investiția în propria ta persoană te vor ajuta să te dezvolți fizic, mental, emoțional și profesional.
Dacă te afli printre cei care consideră că nu are sens să investești timp și bani în cărți, cursuri sau seminarii scumpe, pentru că nu știi dacă o să ajungi vreodată să recuperezi totul, trebuie totuși să iei în calcul că tot ceea ce faci pentru tine te va ajuta să îți crești valoarea pe piață și te va diferenția de mulțime. Iar investiția în tine va aduce cu sine un job mult mai bun, o sănătate optimă, relații reușite, afaceri de succes și multe altele.
Iată cele mai simple și sigure 5 moduri de a investi în tine:
-
Cărți
Cei mai mulți oameni nu citesc cărți din diverse motive: sunt prea scumpe, nu vor să piardă timp în bibliotecă sau pentru că, pur și simplu, găsesc altceva de făcut. Conform unor studii, aproximativ 58% dintre oameni nu ajung să lectureze un roman de la prima până la ultima pagină, după finalizarea școlii.
Însă, dacă te vei lua după exemplul oamenilor de succes de astăzi, aceștia citesc minimum 20 de cărți pe an. Prin urmare, cumpără unele la reducere, descarcă-le de pe internet în format electronic sau împrumută-le de la bibliotecă. Cunoștințele, abilitățile și beneficiile pe care le vei dobândi datorită lor nu se compară cu nimic!
-
Cursuri online
În ziua de astăzi, dacă timpul nu îți permite să participi fizic la cursuri, ai la dispoziție numeroase variante online. Bineînțeles, există și unele gratuite, care îți oferă informațiile de care ai nevoie. Cu bani sau fără, vei dobândi cunoștințe solide, care îți vor fi de un real folos.
-
Podcast-uri
Chiar dacă nu sunt extrem de populare, aceste podcast-uri sunt un tip de cărți audio, în mare parte gratuite și din diverse domenii. De ce să asculți același radio când astfel poți găsi informații utile? În mașină, în timpul antrenamentului sau la plimbare, informează-te!
-
Seminarii sau conferințe
Cea mai bună metodă de a învăța lucruri noi de la experții într-un anumit domeniu este de a merge la seminarii. Vei dobândi noi abilități, vei întâlni oameni care vor să își îmbunătățească cunoștințele și vei putea descoperi diverse oportunități de a te specializa. Dacă îți faci griji în privința banilor sau dacă este un seminar la care nu poți participa din lipsa acestora, poți găsi soluțiile potrivite pe fixcredit.ro. Nu uita, investiția în propria persoană își va dovedi eficacitatea în scurt timp!
-
Alege oamenii potriviți
Dacă vei alege să te înconjori de oameni potriviți, vei putea schimba cu aceștia informații utile, sfaturi sau detalii pe care nu le vei întâlni în cărți. Există anumite cluburi la care te poți înscrie pentru a putea fi aproape de cei care au aceleași obiective ca și tine.
Toate aceste cursuri, cărți sau seminarii pe care le alegi reprezintă o investiție și, așa cum este normal, ele trebuie să aibă un scop clar, acela de a te dezvolta. Iar acest lucru va funcționa doar dacă vei participa în mod activ, îți vei asuma o astfel de responsabilitate și vei implementa în viața de zi cu zi tot ceea ce ai învățat.