Dolj: Acţiuni pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID 19 – VIDEO

0

Forţele de ordine continuă acţiunile desfăşurate pentru verificarea respectării normelor sanitare impuse în această perioadă, fiind vizate în mod special locurile aglomerate din judeţul Dolj, precum şi mijloacele de transport persoane.

La aceste activităţi, care se desfăşoară sub autoritatea prefectului, participă poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ISU, DSP, DSVSA şi ITM.

Pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară, poliţiştii doljeni vor continua să acţioneze atât în uniformă, cât şi în civil.

Oamenii legii reamintesc tuturor că obiectivul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a veghea la respectarea legii şi de a explica oamenilor necesitatea adoptării tuturor normelor de protecţie sanitară. Cu toate acestea, nu vor fi tolerate abateri de la prevederile legale în vigoare.

Cu privire la activităţile care s-au desfăşurat în ultimele 24 de ore, la acestea au participat 400 de efective, care au verificat aproximativ 150 de societăţi comerciale, 300 de mijloace de transport persoane, 180 de locaţii de interes totodată fiind legitimate peste 4.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 230 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 50.000 de lei, aproape toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Polițiștii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri.

Exemplu

În seara zilei de sâmbătă, 17 octombrie 2020, poliţişti din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Filiaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o adresă din comuna Braloştiţa, este organizat un botez unde participă mai multe persoane.

La faţa locului, poliţiştii au identificat aproximativ 50 de persoane, 10 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional întrucât nu respectau normele de protecţie sanitară. De asemenea, organizatorul, un tânăr de 25 de ani, a fost sancţionat conform Legii 55/2020 cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here