Misiunile pompierilor mehedințeni din ultimele 24 de ore

0
Misiunile pompierilor mehedințeni din ultimele 24 de ore

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în ultimele 24 de ore, la un accident rutier, pentru stingerea unui incendiu, îndepărtarea unui element de construcție, acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de șase persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112, dar și pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Luni, 7 decembrie 2020, pompierii militari din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit la trei situații de urgență produse în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Aceștia au acționat pentru îndepărtarea unui element de construcție, desprins de pe un bloc de locuințe, situat pe Aleea Privighetorilor, care se afla în pericol de cădere, fiind un pericol pentru trecători.

În cursul după-amiezii, pompierii militari au intervenit la un accident rutier, produs între două autoturisme, la intersecția străzilor Mrs. Averescu și Kiseleff. În urma evenimentului, conducătorii autoturismelor au fost evaluați de către paramedicii SMURD, refuzând transportul la spital. Pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatorii autovehiculelor.

Seara trecută, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, situată pe strada Jidoștiței din cartierul Gura Văii, în municipiul Drobeta Turnu Severin. Pompierii militari au localizat și stins, imediat, incendiul care s-a manifestat într-o încăpere a locuinței, la instalația electrică, materiale textile și unelte electrice. Paramedicii SMURD au acordat primul-ajutor medical unei femei, în vârstă de aproximativ 71 de ani, care a fost intoxicată ușor cu fum și a suferit un atac de panică. Ulterior, persoana a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat șase acțiuni, fiind verificate 11 societăți comerciale.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat trei misiuni, una pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și două pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here