„Take, Ianke și Cadîr” în premieră la Teatrul Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea

0
Take, Ianke și Cadîr în premieră la Teatrul Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea oferă publicului o nouă premieră și anume comedia „Take, Ianke și Cadîr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vlad Popescu, scenografia fiind semnată de Mihaela Popescu.

Sunt respectate toate restricțiile impuse de pandemia SARS-COV-2, accesul publicului în sala de spectacol fiind restrâns la 30% din capacitate.

Vor avea loc două reprezentații după cum urmează: sâmbătă, 30 ianuarie 2021, va fi avanpremiera spectacolului, iar duminică, 31 ianuarie 2021 va fi premiera, în ambele zile începând cu ora 18:00, la Cinema „Geo Saizescu”.

Argumentul lui Vlad Popescu evidențiază viziunea sa regizorală cu privire la această comedie:

„Lucrurile sunt simple și de când lumea în această piesă, însă nu mai puțin profunde și uneori chiar foarte profunde și pline de adevăr. De aceea are succes și în zilele noastre. Din păcate…

Spun din păcate fiindcă noi oamenii nu am înțeles nici până acum că iubirea, atunci când nu e o toană, e mai presus de orice.

Nu am înțeles că tot ce ne desparte în general este o altă formă de a spune același lucru, atâta timp cât este autentic și trăit interior. Fie că e vorba de „diferențe” culturale sau religioase, sau poate mai ales?!

Cum spune Cadîr vorbind de aparență și esență: „Asta coaja de la nucă este, bună este, dar nu nuca este bre! așa că nu păcat la nuca fără coajă, păcat la coaja fără nucă!”

Așadar, „Take, Ianke și Cadîr” este o comedie despre cum diferențele culturale și religioase ne pot distanța, degrada și distruge relațiile și cum iubirea absolută le poate șterge și unii întru ceva mai bun, mai aproape de Dumnezeu.

Cred că e foarte propice să vorbim tocmai astăzi despre lucrurile acestea, chiar dacă ele sunt, așa cum precizam mai sus, de când lumea, pentru că ele ne redau speranța că vom înțelege, mai devreme sau mai târziu lecția profundă a iubirii.”

Din distribuție (după personaje) fac parte actorii:

  • Take – Dan Constantin
  • Ianke – Gabriel Popescu
  • Cadîr – Camelia Constantin
  • Ilie – Alin Păiuș
  • Ionel – Emanuel Bighe
  • Ana – Rada Constantinov
  • Safta – Georgiana Marin

Preț bilet 20 lei, rezervări la numărul de telefon 0741.287.911 

Sunteți așteptați cu drag la teatru!

Pentru mai multe detalii privind activitatea Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, urmăriți:

Dana Stan / Secretar literar

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here