Jandarmii olteni au fost prezenți în Slatina la un protest nedeclarat

0
Jandarmii olteni au fost prezenti in Slatina la un protest nedeclarat

În urma desfășurării protestului nedeclarat din municipiul Slatina din 30 martie 2021, pentru corecta informare a opiniei publice, Jandarmeria Olt informează

Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Efective din cadrul Jandarmeriei Olt au fost mobilizate în vederea asigurării condițiilor de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și au monitorizat permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.

Permanent, echipele de dialog ale Jandarmeriei Olt le-au comunicat participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 23.00, fără evenimente majore.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/ 2020 și a Legii 61/1991, în valoare totală de 10600 lei. În principal, acestea au fost aplicate pentru nedeclararea manifestației, desfășurarea acesteia în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

În urma protestului nu au existat incidente între protestatari și forțele de ordine. Se vor analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea persoanelor care au încălcat legea.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here