MEHEDINȚI: Pompierii militari au acţionat, în intervalul 30 martie – 2 aprilie 2018, la 28 de intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 30 martie – 02 aprilie 2018, la 28 de intervenţii.

Vineri, 30 martie 2018, la ora 08.47, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Dr. Babeș nr.88, pentru deblocarea ușii unui balcon de apartament, situat la etajul trei al unui bloc de locuit, în interiorul căruia se afla o femeie. Ușa a fost închisă de copilul acesteia în vârstă de doi ani. Pompierii au acţionat cu scara culisabilă şi au reuşit să pătrundă în apartament, prin deblocarea ușii balconului.

La ora 08.59, un echipaj de paramedici din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială SMURD, la un accident rutier produs între două autoturisme, în localitatea Balta. La locul evenimentului, s-a deplasat și o ambulanță SAJ. În urma accidentului, au rezultat două victime (adulți) cu dureri hemitoracice, cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele medicale SMURD și SAJ, însă au refuzat transportul la spital.

La ora 15.51, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Șimian,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și la o plantație de pomi fructiferi. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care a cuprins circa 1,5 ha de vegetație uscată și a deteriorat 30 de pomi fructiferi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea  intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Sâmbătă, 31 martie 2018, la ora 14.49, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Orșova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit  la vegetație uscată și mărăciniș, în localitatea Ilovița. Pompierii au reuşit să împiedice propagarea focului la două clăi de fân și pădurea de foioase din apropiere.  Flăcările au cuprins circa 3 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 18.52, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Orșova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu vegetaţie uscată, care s-a extins la foişorul unui restaurant, situat pe Bulevardul 1 Decembrie din municipiul Orșova.  La sosirea echipajului, incendiul se manifesta la frunze uscate, foișor și gardul viu, cu pericol de propagare la restaurant. Pompierii au intervenit prompt, lichidând incendiul, care a cuprins circa 4 mp din acoperișul foișorului, a deteriorat 15% din scheletul de lemn al acestuia și 5 ml de gard viu. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

Duminică, 1 aprilie 2018, la ora 12.22, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de intervenţie, pentru transportarea unei persoane supraponderale cu afecțiuni medicale, de la domiciliu la o ambulanță particulară, pe strada Calomfirescu din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Având în vedere atenționările/avertizările hidro-meteorologice emise pentru această perioadă, la nivelul județului Mehedinți, nu s-au înregistrat efecte negative ale fenomenelor prognozate.

La ora 09.00, cota mira înregistrată pe fluviul Dunărea, la S.H. Gruia era 636 cm (C.A. = 610 cm), tendința fiind de scădere.

 Serviciul SMURD din cadrul ISU Drobeta al judeţului Mehedinţi a intervenit la 22 urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here