Polițiștii mehedințeni continuă acțiunile de prevenire în contextul stării de alertă

0

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, în cadrul acestor acțiuni  au fost derulate activități de verificare atât în mediul urban cât și rural, fiind verificate 900 de persoane și controlate peste 45 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 9.500 de lei. În trafic, au fost verificate peste 100 de mijloace de transport persoane.

Polițiștii reamintesc cetățenilor că este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 22.00 – 05.00, cu câteva excepții:

  • deplasarea în interes  profesional, între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență  profesională care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în  interes profesional sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

⚠️Pentru verificarea motivului deplasării în interes  profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

⚠️Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt intezise

Se recomandă tuturor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here