Angajatorii din Târgu Jiu își pot înscrie angajații la cursuri gratuite de reparații auto

0

Firmele din sectorul auto și componente, transporturi și distribuție din Târgu Jiu au oportunitatea să-și înscrie angajații la cursuri de formare profesională în domeniul reparațiilor auto:

  • Curs de inițiere ”Diagnoză auto”
  • Curs de inițiere ”Vopsirea automobilului”
  • Curs de inițiere ”Repararea caroseriei” 

Cursurile sunt finanțate din fonduri europene și nu implică niciun cost din partea participanților, iar diplomele obținute în urma absolvirii cursurilor și examenului sunt certificate ANC (Asociația Națională pentru Calificări).

Cursurile sunt realizate în cadrul proiectului Auto Perform implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în regiunile Sud-Vest, Vest și Nord-Vest.

Cursurile sunt de inițiere și vor avea o durată minimă de 60 de ore și vor avea atât o secțiune teoretică, cât și una practică. Totodată, participanții la curs vor avea acces la suporturi de curs și alte materiale auxiliare de învățare și vor beneficia de masă gratuită, iar costurile cu transportul vor fi decontate (pentru persoanele din afara localității de desfășurare a cursului).

Toate cursurile și evaluările vor fi realizate de experți calificați în domeniul vizat.

Astfel, atât service-urile auto, cât și companiile cu un parc auto mare (firme de transporturi, distribuție etc.) pot beneficia de cursurile gratuite realizate în cadrul proiectului pentru pregătirea angajaților proprii în domeniile vizate.

În urma Cursurilor gratuite în domeniul reparațiilor auto organizate în cadrul proiectului Auto Perform, angajații își vor putea îmbunătăți cunoștințele și abilitățile în domeniu și vor putea prelua mai multe responsabilități la locul de muncă. De asemenea, angajatorii participanților la curs vor deveni mai competitivi în domeniul de activitate și vor avea oportunitatea de extindere a portofoliului de servicii oferite sau de îmbunătățire a calității serviciilor deja oferite.

De asemenea, companiile pot fi sprijinite de experții din cadrul proiectului pentru dezvoltarea unui program de învățare la locul de muncă.

Condiții de eligibilitate: cine se poate înscrie la cursuri?

  • Persoane angajate în firme care își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
  • Locul de muncă ocupat trebuie să fie în una din cele 3 regiuni de dezvoltare în care se implementează activitățile proiectului (Sud-Vest, Vest, Nord-Vest) – ceea ce include și orașul Târgu Jiu;
  • Absolvent al învățământului obligatoriu (8 clase);
  • Sunt excluși managerii, antreprenorii ce își gestionează propria afacere și angajații din departamentul de resurse umane.

Companiile își pot înscrie angajații la cursuri accesând pagina următoare: https://www.inscriere-auto-perform.ro/

Persoanele interesate trebuie doar să completeze formularul din partea dreaptă a paginii pentru a-și transmite datele de contact către experții proiectului Auto Perform, iar aceștia vor contacta persoanele înscrise în cel mai scurt timp pentru a verifica dacă îndeplinesc condițiile de eligibilitate ale proiectului și pentru a demara procesul de înscriere în proiect.

Cursurile din Târgu Jiu organizate în cadrul proiectului urmează să fie demarate în perioada următoare, drept urmare angajații și angajatorii care doresc să își înscrie angajații sunt îndemnați să facă înscrierea cât mai curând.

Locația exactă a cursurilor va fi aleasă după formarea unei grupe și va dispune de toate dotările și echipamentele necesare pentru desfășurarea cursurilor. Orarul cursurilor va fi stabilit astfel încât să se suprapună cât mai puțin posibil cu activitatea angajaților la locul de muncă.

Pentru protecția cursanților și a formatorilor împotriva pandemiei de COVID-19, cursurile de formare Auto Perform se vor realiza respectând măsurile naționale și locale de sănătate publică în vigoare.

Pentru întrebări sau detalii puteți contacta experții din echipa proiectului în mod direct prin utilizarea paginii de Facebook a proiectului Auto Perform: fb.me/autoperform.ptir

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați pagina: http://www.ptir.ro/proiecte/proiecte-in-implementare/auto-perform-performanta-pentru-angajatii-din-sectorul-auto/

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Vă mulțumim și vă așteptam!

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR)

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here