Cursuri gratuite de reparații auto în curând la Drobeta Turnu Severin

0

În perioada următoare urmează să se organizeze cursuri GRATUITE și certificate în reparații auto la Drobeta Turnu Severin.

Cursurile sunt realizate în cadrul proiectului Auto Perform implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în regiunile Sud-Vest, Vest și Nord-Vest. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Cursurile organizate în cadrul proiectului Auto Perform sunt în domeniile următoare:

  • Curs de inițiere ”Diagnoză auto”
  • Curs de inițiere ”Vopsirea automobilului”
  • Curs de inițiere ”Repararea caroseriei”

În cadrul proiectului se vor forma mai multe grupe de curs în localități diferite din regiunile Sud-Vest, Vest și Nord-Vest, în funcție de interesul persoanelor înscrise în proiect. În Drobeta Turnu Severin se urmărește demararea unui curs de diagnoză auto în perioada iunie-iulie 2021.

Cursurile sunt de inițiere, vor avea o durată minimă de 60 de ore, având atât o secțiune teoretică, cât și una practică. Toate cursurile și evaluările vor fi realizate de experți calificați în domeniul vizat.

Proiectul ajută angajații care participă la cursuri să avanseze în carieră, să devină mai performanți și să poată prelua alte responsabilități la locul de muncă. De asemenea, participanții din afara localității de desfășurare a cursurilor vor avea costurile cu transportul decontate și vor primi gratuit materialele de curs .

Companiile care își înscriu angajații la cursuri își pot extinde oferta de servicii oferită, își pot motiva angajații și vor beneficia de o forță de muncă mai pregătită. Totodată, la cererea acestora, companiile pot fi sprijinite de experții din cadrul proiectului pentru dezvoltarea unui program de învățare la locul de muncă.

Condiții de eligibilitate: cine se poate înscrie la cursuri?

  • Persoane angajate în firme care își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
  • Locul de muncă ocupat trebuie să fie în una din cele 3 regiuni de dezvoltare în care se implementează activitățile proiectului (Sud-Vest, Vest, Nord-Vest) – ceea ce include și orașul Drobeta Turnu Severin;
  • Persoane care au absolvit învățământul obligatoriu (8 clase);
  • Sunt excluși manageri, antreprenori ce își gestionează propria afacere sau angajați din departamente de resurse umane.

Angajatorii (service-uri auto, firme de transporturi sau distribuție, dar și firme din alte domenii de activitate) își pot înscrie angajații la cursuri sau persoanele angajate se pot înscrie singure la cursuri accesând pagina următoare: https://www.inscriere-auto-perform.ro/

Persoanele interesate trebuie doar să completeze formularul din partea dreaptă a paginii pentru a-și transmite datele de contact către experții proiectului Auto Perform, iar aceștia vor contacta persoanele înscrise în cel mai scurt timp pentru a verifica dacă îndeplinesc condițiile de eligibilitate ale proiectului și pentru a demara procesul de înscriere în proiect.

Companiile sau persoanele angajate interesate de cursuri sunt îndemnate să se înscrie cât mai curând.

Locația cursurilor va fi aleasă astfel încât să asigure toate dotările și echipamentele necesare, iar orarul cursurilor va fi stabilit astfel încât să se suprapună cât mai puțin posibil cu activitatea angajaților la locul de muncă.

Pentru protecția cursanților și a formatorilor împotriva pandemiei de COVID-19, cursurile de formare Auto Perform se vor realiza respectând măsurile naționale și locale de sănătate publică în vigoare.

Pentru întrebări sau detalii puteți contacta experții din echipa proiectului în mod direct prin utilizarea paginii de Facebook a proiectului Auto Perform: fb.me/autoperform.ptir

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați pagina: http://www.ptir.ro/proiecte/proiecte-in-implementare/auto-perform-performanta-pentru-angajatii-din-sectorul-auto/

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here