Zilele Municipiului Craiova 2021

0

Primăria Craiova organizează, în perioada 27 mai – 1 iunie 2021, cea de-a XXIV-a ediție a Zilelor Municipiului Craiova

Dacă în 2020, borna cu numărul 545 de ani de la prima atestare documentară a Craiovei a fost doar pe hârtie, anul acesta marcăm aniversarea orașului printr-un strop de culoare adus în viața comunității.

Programul Zilelor Municipiului Craiovei 2021 este dedicat, în primul rând, artiștilor locali.

Astfel, Filarmonica OLTENIA Craiova, Opera Română Craiova, Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova, dar și trupe locale de muzică precum PrazZ’n’Blues, Caroline Ioniță și Overbeat își așteaptă spectatorii în fiecare seară pe scena Teatrului de vară din Parcul Romanescu, de joi, 27 mai și până marți, 01 iunie.

Elevii de la Liceul de Artă „Marin Sorescu”, dar și mulți alți tineri craioveni pasionați de artă își vor expune creațiile din ultimele luni în zona Casei Bibescu și a Foișorului fanfarei din Parcul Nicolae Romanescu.

Centrul vechi va reveni la viața culturală de vineri, 28 mai 2021, datorită expoziției florale organizată în Piața Frații Buzești și a pictorilor talentați ai Craiovei, care și-au propus să-și transpună sentimentele pe pânza albă, în direct, în fața trecătorilor.

De luni, 31 mai 2021, craiovenii se pot întoarce în timp, pentru a (re)descoperi mai multe amănunte despre viața și personalitatea marelui Tudor Vladimirescu, în expoziția stradală organizată de Casa de Cultură Traian Demetrescu, în aceeași piață Frații Buzești.

De 1 iunie, cea mai importantă zi pentru cei mici, dar și ziua când se împlinesc 546 de ani de la prima atestare documentară a Craiovei, strada A.I. Cuza va fi redată copiilor de toate vârstele, care se vor bucura de numeroase jocuri sportive demonstrative, organizate de Direcția de Sport și Tineret Dolj, SCM Craiova și structurile sportive din Craiova.

Iar seara, începând cu ora 18.00, copiii sunt invitați la Teatrul de vară din Parcul Romanescu pentru a participa la Regatul Copilăriei – un spectacol de gală al Teatrului pentru copii și tineret Colibri.

Participarea la evenimentele organizate în aer liber se va face cu respectarea tuturor măsurilor aflate în vigoare la momentul desfășurării, dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here